كل عام وانتم بخير
طبعا اول يوم العيد بيكون الغدا فتة بالطشة والصلصلة تمام وقطع اللحوم بتكون من منطقة الرقبة سواء كانت من لحوم ماعز او ضأن او عجول المهم الرقبة لآننها ذات ملمس ناعم ويفضل ان تأكل فى المرد والسليق
طيب ايه الجديد والفريد كلنا عارفين الليلة دى حقول لكم لا طريقتى جديدة ومحفزة على التهام الطبق كله
الفته هى مكونتها من الخبز والشوربة والطشة وطشة وتتكون من نوعين طشة الثوم وطشة الطماطم المصلصة تمام
انا حقولكم على كام ملحوظة تخلى الوجبة دى تحفة
2كوب أرز مطبوخ بالسمن
الرز كيتحمر في شوي الزبدة عاد كنزيد فيه الماء حسب نوع الرز + ملح ويطيب وها هو واجد
2 رغيف خبز بلدي أو أى خبز يصلح للفته
وكمية الخبز قدتقل أو تزداد حسب الرغبة وحسب حجم الرغيف
خلاصة سلق اللحم أو الدجاج (مرقه -شوربة )
2\1 رأس ثوم مفري(ملعقتان كبيرتان)
4\1 كوب خل
ملعقة كبيرة من السمن لتحمير الثوم
ملح
الطريقة
يقطع الخبز ويحمص إما في الفرن
أو يحمر في ملعقتان من السمن أو الزيت
وأنا أفضل الفرن للتقليل من الدهون
قطعت العيش حتت صغيرة
هنا حطيتها فى الفرن تتحمص
هنا بعد التحميص
طشة التوم والصلصة
وعند قرب التسبيك والنضج زيدى قليل من المرق
مع نهاية الحديث نضع الخبزاولا ثم الارز المطبوخ والناضج تماما فى الطبقة اللى فوقة ثم نضع الثريد او المرق ونختم بالطشة المحبشة
ونزين الطبق بقطع اللحم وتقدم ساخنة وبالهنا